Spöklik kladdkaka

Nu har jag bakat kladdkakan jag pratade om igår. Och här kommer receptet, som förmodligen redan alla har ett av.

Kladdkaka

2 st ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g margarin

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält margarinet.
3. Rör eller vispa lätt ihop ägg och socker. Inte för mycket, då blir den mindre kladdig.
4. Blanda i alla torra ingredienser och rör ihop.
5. Tillsätt det smälta margariner och rör till en slät smet.
6. Använder man sig av en springform smörar man den litegrann innan man häller i smeten. Använder man en folieform, som jag gjort idag) behöver man inte det. 
7. Grädda i 30-35 min. Jag tyckte det lät så länge, så jag började med 20 min, men den behövde 32 min, så 30-35 min stämmer faktiskt.

Serveras gärna ljummen med grädde eller glass till.

Vill man garnera den går det bra också. Man kan smälta 100 g choklad och hälla över kakan. Eller så kan man pudra florsocker över den. Eller så kan man göra som jag har gjort. Nu i Halloween-tider så tyckte jag att det passade med ett spöke. Pumpan fick följa med eftersom det blev över lite sockerpasta från spöket. Har färgat pumpan med vanlig karamellfärg.








Pumpan fick tyvärr inte tänderna som han borde ha, men jag fick hjärnsläpp och kom inte på hur dom ska se ut. Så han fick bara en glad mun. Ett barn ska äta av den ikväll också, så då behöver han ju inte se så skräckinjagande ut, eller hur?

Jubileumsfika

Nu har jag börjat baka inför Norrfjärdens Blås 50års jubileum. Det är ju nästa helg, men man vill ju inte baka allt på en dag, så man gör det i omgångar. Sen vet jag inte hur mycket jag behöver baka,men jag har gjort en sats idag, blev nog 20st tror jag. Jag använde mig av Romerska Bågar-receptet. Jag gjorde först en plåt (12st) med romerska bågar i. Sen till den andra plåten blandade jag i kakao i smeten som var kvar. Och i dom muffinsarna la jag en Marianne-godis. Jag delade dom bara mitt itu och la två bitar (en hel alltså) i varje form.

    

Jag droppade även 10 droppar apelsinarom i smeten, för att få lite mer apelsinsmak på dom.



Jag hade ju egentligen tänkt använda mig av sockerpastan och göra noter och grejer på, men på dom med romerska bågar i så tänkte jag att det kanske är snyggast att bara ha en chokladbit på. Så det blev så. Men efter att alla muffinsarna fått frosting på sig, så blev det över en del, och då kom jag på en smart idé. Jag färgade den svart, och spritsade ut noter och g-klavar på dom! Det blev ganska snyggt ändå!



       


Imorgon blir det att göra en kladdkaka med ett spöke på. Ska bli kul! Det är jättelänge sen jag gjorde kladdkaka, ganska hemskt egentligen...
Men nu ska jag iväg och träna! Tjing!

Smältande goda kakor

Så löd rubriken till dessa kakor som jag hittade i en tidning, Extra, som vi får då och då. Och dom verkade så goda, så jag klippte ut receptet och satte upp det på kylskåpet. Nu, en vecka senare, har jag provat baka dom. Och dom blev riktigt goda! Gjorde bara en halv sats, som jag alltid gör när jag provar något nytt, men jag fick ändå nästan lika många kakor som det stod i receptet man skulle få av en sats. Men jag lägger ut grundreceptet.

Cafécookies ca: 30st

200 g rumsvarmt margarin
2 dl socker
3 dl havregryn
1 dl kokosflingor
3 dl mjöl
1/2 tsk hjorthornssalt
100 g hackad mörk choklad
(100 g hackad mandel)

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa socker och margarin poröst.
3. Blanda ner resten av ingredienserna till en deg. Jag knådade in allt för hand.
4. Rulla köttbullsstora kulor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i ca: 12 min.

Jag tyckte dom blev jättegoda, men till nästa gång ska jag nog prova lite mer kokos och margarin. Dom blev inte alls lika snygga som på bilden i tidningen. Där var dom hela och runda. Mina blev gode krackelerade eller vad det nu heter, fulla i stora sprickor. Men det har väl sin tjusning också.


The Network Cookbook

Är ledig i morgon och hela helgen, och jag ska bara vara hemma och inte göra någonting nästan. Så jag tror jag ska ta och baka någonting, men jag vet inte riktigt vad än.
Jag fick för några veckor sen låna en rolig grej av en trevlig man från Luleå, nämligen The Network Cookbook. Det är en samling recept från hela världen, där folk har fått maila in sina bästa recept på allt från fisk, kött och grönsaker till olika sorters bakverk. Den är några hundra sidor tjock, och är alltså från Internet. Men, det roligaste med den är att den blev klar 10 juni (eller juli) 1992. Den är alltså 16 år gammal! Man undrar ju om internet existerade då nästan, men det är ju klart att det gjorde. Men att dom ändå har fått ihop så pass mycket recept då, och att han hittade och skrev ut den. Jag är fashinerad! Så jag ska nog baka något från den i helgen. vad får vi väl se, och recept och resultat får ni se här. Håll ut tills dess.

Och nu vet ju att om det är något ni vill jag ska baka, era favoritrecept, så vill jag gärna ha dom och prova själv. Har ni förslag eller tips på bakverk, dekorering och dyligt ,så hör av er!

Cupcakes med romerska bågar

Här kommer recept på löpande band tror jag. Men jag har ju inte hunnit lägga upp receptet på cupcakesen med romerska bågar i, men nu kommer det här.

Cupcakes med Romerska Bågar ca: 20st

3 st ägg
2,5 dl socker
3,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g margarin
1 dl mjölk
Romerska bågar

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa socker och ägg pösigt.
3. Blanda dom torra ingredienserna och vispa ner det i äggsmeten.
4. Smält margarinet och blanda sen ner mjölken. Häll ner det i smeten och vispa till en slät smet.
5. Fyll formar till 3/4. Tryck ner en eller två romerska bågar i varje form, beroende på hur du vill ha det.
6. Grädda i ca 15 min.

Till det här använder jag en vanlig cream cheese-frosting. Recept på den hittar ni här.

Till garnering tar man vad man haver, men det blir snyggast med en vit frosting och en romersk båge. Första gångern jag gjorde dom här så gjorde jag så, men igår då jag bakade dom så hade jag bara bågar till själva cupcakesen, så det blev strössel på i stället.


Gårdagens cupcakes. Lite småtråkiga, men jag fick jättebråttom då det bara var 25 minuter kvar tills träningen började. Och jag kunde ju inte ha dom liggandes framme och torka tills jag kom hem, så därför blev det bara att smeta ut frostingen och slänga på lite strössel.


Här är dom betydligt snyggare, men så hade jag ju mer tid på mig också. Dom här bakade jag för ganska precis en månad sen, till ljuspartyt jag hade dagen innan vi for utomlands. Visst är dom fina?!

Tobleronecupcakes

Idag har jag då gjort sista satsen cupcakes inför fikat ikväll. Och jag ville ha choklad i dom här också, för att det ska bli lika för alla. Men jag ville inte göra dom gamla vanliga. Men så kom jag på att jag har ju en massa Toblerone hemma, så då blev det tobleronecupcakes. Har gjort det här receptet en gång förut, och dom blev goda. Egentligen ska man ha riven toblerone i, men jag tyckte inte det smakade nå då, så nu har jag hackat den i stället. Och, håll i er, jag har använt mig av både vanlig och vit toblerone. Vit choklad är ju så gott, så då blandade jag lite. Och här kommer recpetet:

Tobleronecupcakes ca: 15st

2 st ägg
2 dl socker
2,5 dl mjöl
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl varmt kaffe
0,5 dl flytande eller smält margarin
1 dl riven toblerone eller 100-200 g hackad toblerone

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda alla torra ingredienser och vispa ner det i äggsmeten.
4. Vispa ner kaffet och margarinet.
5. Häll till sist ner tobleronen och vispa/rör ihop allt.
6. Fyll formarna till 3/4.
7. Grädda i ca: 12 min. I receptet jag har så står det 8 min, men det tog minst 12 min innan dom var gräddade. Men man kan ju prova sig fram. Det är ju olika på alla ugnar.

Till det här använder jag mig av en vanlig cream cheese-frosting. Recept på det hittar ni här. Men så ville jag ju ändå göra något nytt med dom, men jag ville inte ha smak på frostingen, tror det blir nog maffigt med kaffet och all toblerone i. Så då blev det en ny färg på, den enda jag inte använt än, nämligen svart. Men vad skulle jag ha för strössel då? Då kom jag på att jag hade stjärnströssel hemma, och det måste ju bli jättefint! Svart natthimmel med gula stjärnor. Bra tänkt va?! Tyvärr så blev dom inte så svarta som jag ville, ma behöver nog hela flaskan för att få dom svarta, så det blev grå natthimmel med stjärnor.


Den gråa natthimlen med dom gula stjärnorna.


Ser ni all choklad i? Dom var hur goda som helst, eftersom chokladen fortfarande var småljummen och smält. Mumma säger jag bara!

Sen så måste jag ju visa vilka snygga servettar jag har köpt på DollarStore. Dom passar väl här, inte sant?!


Ser mina eller dom här godare ut?

Frosting med ny färg och smak

Idag kom paketet jag väntat på i över en vecka. Har nämligen beställt en massa bakgrejer från Panduro. Jag har beställt en massa aromer, smak på flaska alltså, karamellfärg, ny sprits och sockerpasta att göra figurer av. Och eftersom jag ska bjuda på en massa fika på fredag så gjorde jag en sats chokladcupcakes idag. Men istället för hackad choklad var jag lat och köpte Non-stops, eller Smarties om ni hellre vill kalla dom de. Dom är ju som i lagom stora bitar. Sen till frostingen.


Min nya sprits med 12 olika kopplingar.


Färgglatt och enkelt.

Jag gjorde frostingen klar och delade upp den i två delar. I den ena satte jag orange karamellfärg och tuttifruttismak. I den andra satte jag röd karamellfärg och jordgubbssmak. Sen strödde jag över jordgubbsströssel på en del också. Kan ju tillägga att det blir ca: 15 cupcakes av det här receptet. Idag blev det 16 st.


Orangea med tuttifruttifrosting.


Rosa med jordgubbsfrosting.

Är mest nöjd över dom rosa i hörnen, det blev riktigt snyggt att göra som små blommor eller stjärnor eller vad man ska kalla det.

RSS 2.0