Kladdkaka med Marshmallows eller Polly

Mamma håller på att samla serien Livets Goda från Aftonbladet och Tasteline. Och förra veckans bok var Kladdkakor. Fanns mycket gott i den, men hittade ett recept jag ville prova, Kladdkaka med Marshmallows. Jag kommer lägga upp det rätta receptet, men jag använde mig av ett annat recept. Kladdkaka som kladdkaka. Och när jag ändå var i farten så provade jag att göra en med Pollygodisar i också.
Receptet jag använde mig av är detta:

Saras bästa kladdkaka

2 st ägg
3 dl socker
125 g smör eller margarin
2,5 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Rör samman ägg och socker.
3. Smöölt smöret och häll i det.
4. Låt sockret smälta lite, det kan ta någon minut. Blanda under tiden ihop de torra ingredienserna och häll sedan i dem i sockerröran.
5. Smörj och bröa en springform, häll i smeten och grädda i ca 30 minuter.


Den här gräddade jag i 25 minuter. Sedan tog jag ut den, strödde över 3 dl marshmallows och in i ugnen 5 minuter till.


Jag klippte stora marshmallows i små bitar.


I den här blandade jag 2 dl Polly i smeten och gräddade sedan i 30 minuter.


Det här är originalreceptet på:

Kladdkaka med marshmallows

200 g smör eller margarin
200 g choklad
4 st ägg
3 dl socker
4 msk kakao
1 msk vanilsocker
1 krm salt
4 dl mjöl
3 dl marshmallows

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smör och choklad i vattenbad eller i mikron
3. Blanda socker, vaniljsocker, kakao, salt och ägg ordentligt.
4. Blanda ner chokladblandningen i äggsmeten, rör sedan i mjöl och blanda tills du får en slät smet.
5. Häll upp i en smord och bröad springform med löstagbar botten. Grädda i ca 30 minuter. ta ut kakan ur ugnen ca 5 minuter innan den är klar och strö marshmallows över. Grädda klart kakan.


Jag har fortfarande inte hunnit smaka på kakorna än, men jag antar att dom är goda. Blir dom inte det så hör jag väl av mig.

RSS 2.0