Filbulla

Filbullan görs egentligen i en långpanna, men man kan naturligtvis göra den i muffinsformat också. Gör man den i långpanna får det inte vara så stor, min är 38x28 cm. Gör man muffins så blir en sats ca 40 st.

Filbulla

200 g margarin
4 dl socker
6 dl filmjölk
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bikarbonat
1-1,2 l mjöl
Pärlsocker

1. Sätt ugnen på 200-225 grader.
2. Smöra och bröa långpannan.
3. Smält margarinet.
4. Vispa ihop socker och filmjölk. Häll sedan i margarinet och rör ihop.
5. Blanda ihop de torra ingredienserna och vispa sedan ihop allt till en trög smet.
6. Häll/bred ut smeten i långpannan. Strö pärlsocker över den innan gräddning.
7. Grädda i mitten av ugnen. Har tyvärr inte skrivit upp hur länge den ska gräddas, men ca 20 minuter tror jag. Men den ska bli gyllenbrun på, och så är det ju bara att provsticka i den.


Filbulla i långpanna. Skär upp den i lagom stora bullängder.


Filbulla i cupcakesformat. Här med citronfrosting på. Recept på det kommer snart.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0