Succékaka

För väldigt länge sen provade jag ett recept som en arbetskollega tipsade om. Hann inte lägga upp det här eftersom jag blev sjuk samma dag och sedan har det fallit i glömska blandat med tidsbrist. Men nu äntligen ska det upp och delas med er!
Det är en sorts kladdkaka med mumsig glasyr, allt det vi chokladälskare gillar! Och andra med för den delen!



Succékaka

4 st ägg
6 dl socker
400 g smör
4 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl kakao
4 dl mjöl

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Klä en stor långpanna med bakplåtspapper.
3. Smält smöret.
4. Blanda ägg och socker, tillsätt sedan smöret.
5. Blanda ihop dom torra ingredienserna och blanda sedan ner det i smeten.
6. Bred ut i långpannan.
7. Gräddas i ca 20 minuter.
8. Låt kallna i formen.

Glasyr

2 dl grädde
2 dl socker
2 msk sirap
100 g mörk choklad
100 g smör

Gör så här:

1. Hacka chokladen.
2. Koka upp grädde, socker och sirap.
3. Dra av från värmen och rör ner chokladen tills den smält.
4. Ställ tillbaka på plattan och låt glasyren koka på svag värme i ca 40 minuter.
5. Rör i smöret då glasyren kokat klart.
6. Bred över kakan.
7. Låt svalna, skär upp och njut!



Kan ätas som dom är eller med en klick vispad grädde eller glass till.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0