Knäckkakor

Tror att dom flesta kallar dom här godingarna för knäckflarn, men hemma hos oss är det knäckkakor som gäller. Och givetvis ska man ha smörkräm emellan! Dom ska inte ätas som dom är. Viktigt!

Knäckkakor

2 dl socker
0,5 dl grädde
0,5 dl ljus sirap
1,5 dl smält smör
2 dl havregryn
2 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Rör ihop allt till en smet.
3. Klicka ut ca 1-kronestora klickar på plåt med bakplåtspapper. Sätt inte för tätt då dom flyter ut. Ryms ca 12 på varje plåt.
4. Grädda tills dom flytit ut och är bruna kring kanterna.
5. Låt svalna och lägg ihop två och två med smörkräm emellan.

Smörkräm

50 g rumsvarmt margarin
75 g florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker

1. Vispa ihop äggula och margarin till en slät smet.
2. Vispa ner flor- och vaniljsockret

Trackback
RSS 2.0