Whoopie Pies med vanilj

Till min födelsedag så bakade jag något jag aldrig hade gjort förut, nämligen whoopie pies. Det är en blanding av cupcake och kaka kan man säga. Man gör små mjuka kakor som man sedan sätter ihop två och två med en fyllning emellan. Supergoda blev dom!
 
 
Whoopie Pies med vanilj 12-16st
 
250 g mjöl
1 tsk bikarbonat
1 nypa salt
175 g rumsvarmt smör
150 g socker
1 st ägg
2 tsk vaniljextrakt eller  vaniljsocker
1,5 dl filmjölk
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och socker fluffigt.
3. Vispa ägget och vispa sedan ner det och vaniljextraktet/vaniljsockret.
4. Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör ner hälften av det i smeten.
5. Rör ner filmjölken och sedan resten av mjölblandningen.
6. Spritsa eller klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på. Tänk på att inte sätta dom för tätt då smeten flyter ut lite under gräddningen. Tänk även på att göra ett jämt antal kakor eftersom man lägger ihop dom två och två sen.
7. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 min. Låt svalna en stund på plåten innan man lägger över dom på ett galler för att svalna helt.
 
Chokladkrämsfyllning
 
100-125 g mjölkchoklad
100-125 g rumsvarmt, osaltat smör
150-250 g florsocker
 
1. Hacka chokladen och smält över ett vattenbad. Låt sedan svalna ca 20 minuter.
2. Vispa smöret med elvisp 2-3 minuter. Vispa ner 150 g florsocker.
3. Vispa sedan ner den smälta chokladen.
4. Vispa ner mer florsocker om krämen är för lös.
5. Spritsa eller bred ut fyllningen på undersidan av hälften av kakorna. Lägg sedan på övriga kakor som lock.
 
 
Klart att njuta av!

Vit kladdkaka

Slänger in ett recept på en vit kladdkaka, hade ingen bild så jag lånade en bild här.
 
 
Vit kladdkaka
 
2 st ägg
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
2,5 dl mjöl
3 msk apelsinjuice
100 g smält vit choklad
100 g smält margarin
 
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Smöra och bröa en form med kokos.
3. Rör ihop alla ingredienser till en tjock smet.
4. Häll i formen och grädda i mitten av ugnen ca: 30 minnuter.

RSS 2.0