Saffransfudge

Alltså, det här måste vara den godaste fudgen man kan äta, åtminstone om man gillar saffran! Så himla god och skulle man inte få ont i magen av för många så skulle man kunna äta hur mycket som helst! Ett måste till julen verkligen!
 
 
Saffransfudge
 
2,5 dl grädde
3 dl socker
3 msk sirap
150 g vit choklad
1 kuvert saffran (0,5 g)
 
Gör så här:
 
1. Hacka chokladen smått.
2. Koka upp grädde, socker och sirap till 120 grader, ta bort från plattan.
3. Rör ner saffran och den vita chokladen och rör tills chokladen smält.
4. Häll upp i en bakplåtspapperklädd form, ca 20x20 cm och ställ i kylen för att stelna.
5. Skär upp i lagom stora bitar och NJUT!
 
 

Pollypannacotta

I somras när vi hade en liten överraskningskväll för en kompis som skulle fylla 30 år så gjorde jag denna goda Pollypannacotta! Den gick hem hos alla!
 
 
Pollypannacotta
 
3 dl grädde
175 g polly
1/4 st gelatinblad
 
Gör så här:
 
1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
2. Häll grädde och polly i en kastrull och koka upp. Låt sjuda på svag värme tills all polly smält.
3. Krama ur gelatonbladet och rör ner det i den varma gräddblandningen.
4. Häll upp i portionsformar och ställ i kylen minst 3 h för att stelna.
5. Servera gärna med bär till eller kanske några fler Polly!

Saffranskladdkaka

För två helger sedan då vi var hem till min mamma och pappa på besök så bjöd dom på god älgfilégryta och till efterrätt gjorde jag denna saffranskladdkaka, hur kladdig och god som helst alltså! 
 
 
Saffranskladdkaka
 
150g smör
1 påse saffran
3 st ägg
2 dl socker
0,5 krm salt
1 3/4 dl mjöl
 
Gör så här:
 
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smörj och bröa en springform, ca 24 cm i diameter.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Rör ner saffranet först, därefter äggen. Rör, vispa inte!
5. Rör ner alla övriga ingredienser till en slät smet.
6. Häll upp i formen och grädda mitt i ugnen ca 22-25 minuter, beroende på hur kladdig kaka du vill ha.
 
7. Pudra ev flosocker över vid servering. Serveras med vispad grädde eller glass.
 
 
Ett tips är att grädda den lite mindre tid om du låter den svalna i kylskåp, den tar ihop lite mer då men kommer ändå vara kladdig. Vill du äta den direkt rekommenderar jag den högre tiden för att inte äta rinnig smet.
 
 

RSS 2.0