Krämig långpannekaka

När en kompis fyllde år för drygt ett år sen blev både jag och gubben så förtjusta i en krämig/kladdig liten sak så jag bad om receptet. Och är det något som gubben älskar så är det dessa!
 
 
Krämig långpannekaka
 
375 g smör, rumsvarmt
9-11 dl mjöl
4,5 dl socker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 msk bikarbonat
 
Fyllning
 
3 st ägg
3 dl socker
2 dl kesella (vanlig eller vanilj)
4 dl crème fraishe
1 msk vaniljsocker
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
3. Rör ihop allt till fyllningen.
4. Knåda ihop alla ingredienser till degen, det ska bli nästan som en smuldeg.
5. Tryck ut hälften av degen i långpannan, låt det gå upp på kanterna.
6. Häll på all fyllning, jämna ut.
7. Smula över resterande deg i ett jämt lager.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
9. Ta ut och låt svalna innan du skär upp i lagom stora bitar.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0