Morotskaka i långpanna

Morotskaka, caféernas konung och alltså en klassiker som dom allra flesta tycker om! Både barn som vuxna. För vem gillar inte en saftig mumsbit med läcker frosting ovanpå!
 
 
Morotskaka i långpanna
 
5 st ägg
5 dl socker
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
ca 500 g morötter
300 g smält margarin
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa en långpanna, alternativt klä den med bakplåtspapper.
3. Skala och finriv morötterna.
4. Vispa ägg och socker pösigt.
5. Tillsätt alla torra ingredienser och rör ner i smeten.
6. Krama ur morötterna och tillsätt dom.
7. Tillsätt margarinet och rör ihop allt till en fin smet. Känns den alldeles för tjock kan man tillsätta lite av morotsspadet.
8. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.
9. Ta ut och låt svalna.
 
Frosting
 
200 g philadelphiaost
100 g rumsvarmt margarin
ca 3,5 dl florsocker
Ev lite vaniljsocker och/eller citronsaft för smakens skull
Kokos
 
1. Vispa ihop osten med margarinet.
2. Vispa ner florsockret lite i taget tills du får en lagom tjock frosting.
3. Bred över kakan och strö kokos över.
4. Ställ kallt en stund och skär sedan upp kakan i lagom stora bitar.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0