Sverigekaka

Eller Pensionärskaka som den heter i vår familj. En sån bakade jag torsdagkväll och en fredag eftermiddag. Den är supergod och supersaftig! Ett måste för er som inte har smakat den än.


Sverigekaka

3 st ägg
3 dl socker
1 dl hett vatten
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver


1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda ner mjöl och bakpulver.
4. Vispa sist ner vattnet.
5. Smöra och bröa en springform eller sockerkaksform utan "hål".
6. Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter.
7. Låt kakan svalna, dela den sen på mitten (lock och botten).
Tips: Kakans kanter blir saftigare om man bröar med kokos i stället för med ströbröd.


Glasyr

125 g margarin
1 dl mjölk
2 msk vaniljsocker

1. Smält margarinet.
2. Koka margarin och mjölk kraftigt i 30 sekunder.
3. Vispa sedan ner vaniljsockret.
4. Dränk in båda kakhalvorna.

Lägg sedan ihop kakhalvorna igen, och pudra florsocker över.



Bild lånad av Bia.

RSS 2.0