Pepparkakor

Här kommer ett recept på en av degarna jag och mamma använde oss av i helgens pepparkaksdeg, den degen jag tyckte var lättast att handskas med.

Pepparkaksdeg

425 gr socker
1 dl sirap
1,5 dl vatten
1 msk ingefära
1 msk nejlikor malda
1 msk kanel
1 msk bikarbonat
265 gr marg
9 hg mjöl

1. Koka upp socker, sirap och vatten.
2. Rör sedan ner ingefära, nejlika, kanel och bikarbonat. Rör tills det kallnat.
3. Rör sist ner mjölet.
4. Låt stå kallt över natten.
5. Sätt ugnen på 175-200 grader.
6. Kavla ut med hjälp av mjöl och tryck ut dina pepparkaksfigurer.
7. Grädda tills dom fått rätt färg.


Jag har en masa roliga pepperakaksformar! Kamel, groda, igelgott, hund och flera andra, som ni kanske ser!


Florkakor

I helgen hjälpe jag mamma att baka florkakor, eller smulkakor som jag kallar dom. Som liten var det min abosluta favoritkaka! Dom är fortfarande galet goda, men nu vet jag inte vad jag har för favoritkaka längre. Finns ju så mycket att välja på!

Florkakor ca: 60st

2 hg florsocker
216 g margarin
180 g mjöl
2 msk vaniljsocker
2 tsk hjorthornssalt

1. Blanda ihop allt till en deg.
2. Låt stå i kyl några timmar eller över natten.
3. Sätt ugnen på 110 grader.
4. Rulla till kulor och lägg på bakplåtspapper på en plåt.
5. Grädda i 40-45 minuter.
6. Ät försiktigt (eftersom dom smulas sönder så lätt) och njut!




Ronjas doptårtor

Min brorsdotter Ronja döptes förra lördagen, och jag hade fått den roliga uppgiften att baka hennes doptårtor! Det tog tid, men jag är riktigt nöjd över resultatet!
Det blev tre tårtor, olika till utseendet, men innehållet var detsamma.

Tårtbotten
Mosade jordgubbar blandat med vispad grädde
Marsangrädde
Spacklad i smörkräm (skrolla ner en bit)
Täck i sockerpasta
Dekorationer i sockerpasta
Dekorationskulor från Princess Lillifee






RSS 2.0