Bountycupcakes

Såg på Leila bakar för herregud länge sen nu, och där gjorde hon något som såg så herregud gott ut! Nämligen chokladcupcakes med bounty i! Jag som har blivit tokig i kokos sen Cypernresan testade genast att göra dom.
Jag tyckte dom blev okej goda, bountyn i var såklart jättegod, liksom glazen. Men helheten tyckte jag inte själv om lika mycket. Tror det är den smälta chokladen i som gör att själva cupcaken blir mer tung. Eller inte tung, men mindre luftig. Så jag sparade några själv, men resten skickade jag med mamma som skulle bort till en bekant. Och där blev dom minsann omtyckta! Dom prisade mina bakverk och hon har nu pratat med mig flera gånger om dessa otroligt goda cupcakes. Även bekanta till mammas kompis tyckte dom var så goda och krävde ett recept. Så nu är det väl dags jag lägger upp det här.



Bountycupcakes 12st

1 dl kokosflingor
75 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
0.75 dl kokosmjölk
2.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 nypa salt
2.5 msk kakao av god kvalitet
1.5 msk kallt kaffe
6 st bountystänger

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader. 
2. Rosta kokosen i en torr stekpanna tills den får lite färg. 
3. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). 
4. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
5. Smält smöret, häll i kokosmjölken och blanda det med äggsmeten.
6. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, sikta blandningen och vänd försiktigt ner det i smeten.
7. Rör ner smält choklad, kokosflingor, kakao och kaffe i smeten.
8. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
9. Halvera bountystängerna och stick ner en halva i varje muffins.
10. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12-13 minuter.
11. Låt svalna

Glaze

250 g mörk kvalitetschoklad 70 % 
1.5 dl vispgrädde
2 msk honung
1 nypa flingsalt
1 msk smör
100 g philadelphiaost (cream cheese)

Gör så här:

1. Hacka chokladen fint i en hushållsmixer. 
2. Koka upp vispgrädde, honung och flingsalt och häll den över chokladen under mixning.
3. Tillsätt smör och philadelphiaost och ”pulsmixa”.
4. Spritsa glazen över cupcakesen.

Garnering


Kokosflingor


RSS 2.0