Sockerpasta

Här kommer receptet på den sockerpasta jag brukar använda mig av för att både täcka tårtor med men även för att dekorera dom. Har hittat receptet på den här tjejens blogg.

Sockerpasta

1 msk gelatinpulver
4 msk kallt vatten
1 msk olja
1,5 dl vit sirap
1-2 pkt florsocker
Ev. karamellfärg
Ev. smakarom

1. Blanda gelatinpulver och kallt vatten i en skål. Låt värmas över vattenbad tills gelatinet smält.
2. Rör ner olja, sirap och ev karamellfärg och smakarom, blanda tills allt smält.
3. Häll florsocker i en köksassistent eller annan skål.
4. Häll ner gelatinblandningen och starta assistenten (eller knåda för hand/med slev).
5. Tillsätt flocksocker eftersom tills ni får en ganska fast, men lite klibbig deg.
6. Plasta in degen ordentligt och sätt i en burk med lufttätt lock.

Låt gärna degen få vila några dagar innan ni använder den.
Gör inte degen för hård, ni kommer behöva en hel del florsocker då den ska knådas till och kavlas ut vid användning.
Kan sparas i en månad i lufttät burk.

My Little Pony

Idag har min brorsdotter haft 2 årskalas. Fick veta att dom skulle bli 14 vuxna och 14 barn, så jag slog på stort och gjorde en jättetårta! Och en liten vanlig också, för varken jag eller min mor trodde det skulle räcka till 30 personer annars. Nu äter ju barn väldigt lite tårta, men 14 vuxna borde ju äta en hel del. Nu gjorde dom inte det, så det blev massvis med tårta över. Den lilla ska dom prova frysa in, så jag återkommer väl med hur den blev efter dom tagit fram den ur frysen igen. Om den går äta eller inte.

Då jag frågade vad det skulle vara på tårtorna i år så ville mamman ha My Little Pony. Förra året var det Hello Kitty som gällde, men inte i år. För att göra det hela lite enklare bestämde jag mig för att köpa en liten Pony att ställa på tårtan, den ser ju lite roligare ut då, lite 3D-effekter över det hela.
Trots en del del problem med att täcka den här enorma tårtan så är jag ändå rätt nöjd! Men det blir nog inte att täcka fler sånna här jättetårtor, då blir det gräddtårta i så fall!

Här kommer i alla fall lite bilder på tårtorna och vad jag har haft i dom.



Tårtorna innehöll:
Tårtbotten (tredubbel sats till den stora)
Hallonsylt, mosade jordgubbar och bananer blandat med vispad grädde
Marsangrädde
Spacklad med grädde
Täckt och dekorerad med sockerpasta





Och så den lilla extratårtan vi gjorde ifall den stora inte skulle räcka. Det är den här dom ska prova frysa in, kanske går den att äta då hon fyller år.


(Samma fyllning i denna som i den stora.)

RSS 2.0