Marshmallowfondant

Fick ett recept på en annan sorts sockerpasta för ett tag sen och hade tänkt prova den nästa gång jag skulle göra en tårta. Den innehåller marshmallows och ska bli mindre blöt än vad vanlig sockerpasta blir av grädden man oftast spacklar tårtan med.

Har hunnit testa MMF (marshmallowsfondant) och jag gillar den skarpt! Den var lätt att arbeta ihop, jättelätt att kavla ut, fastnar inte alls lika mycket som sockerpastan gör, och lätt att lägga upp på tårtan. Sedan får den en lite rolig konsitens, den blir som lite gummigaktig. Marshmallows är ju lite gummigaktiga, så det är ju inte så konstigt. Testa den gärna och säg vad ni tycker!

MMF

200 gr Marshmallows
2 msk Vatten
2 msk Olja
1 pkt siktad florsocker

1. Använder du dig av vanliga stora marshmallows är det smart att klippa dom till mindre bitar.
2. Värm marshmallowsen, vattnet och oljan i en skål i mikron tills allt har smält ihop. Värm korta stunder och rör om mellan varven.
3. När allt har smält ihop häller man ner smeten tillsammans med det siktade florsockret i en köksassistent. Har du ingen köksassistent kan du kanske använda dig av degkrokarna och elvispen. Annars fungerar säkert handkraft också, även om det blir lite jobbigare.
4. När du har fått ihop allt till en deg är det bara att täcka över den och låta den vila i en timme. Sedan är det bara att börja knåda och kavla ut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0