Vitlöksmuffins

Gillar ni vitlöksost är detta muffinsen för er!
Jag skulle gärna ha haft mer vitlökssmak i mina, så antingen kanske man kan pressa ner en vitlöksklyfta i smeten eller använda mer vitlöksost. Annars funkade det bra att dela muffinsen och bre lite vitlöksost på den.
 
 
Muffins med färskost och vitlök 12 st
 
280 g vetemjöl
1 msk bakpulver
½ tsk bikarbonat
½ krm salt
Svartpeppar
2 st ägg
1,5 dl yoghurt, naturell
6 msk rapsolja eller 85 g smält svalnat smör
150 g fet färskost med vitlök och örtkryddor
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
3. Vispa äggen lite lätt. Vispa sedan ner yoghurten, oljan och färskosten tills det blivit en jämn smet.
4. Rör sist ner de torra ingredienserna tills allt har blandats väl.
5. Fördela smeten i 12 st stora muffinsformar.
6. Grädda i ca 20 minuter.
 
 
Ät dom gärna lite ljumma, gärna med lite färskost till.

Muffins med ost och skinka

Har försökt leva lite nyttigare nu sista tiden, så det blir tyvärr inte så mycket bakning. Men då jag hade en hel dag ledig för någon vecka sen så kände jag hur det kliade i bakfingrarna. Vad passar inte bättre då än att baka matmuffins! Sagt och gjort, jag for på affären och handlade lite och sen var det bara att sätta igång. Hur enkelt som helst! Och gott som frukost eller mellanmål.
Jag använde mig av tunn färdigskivad skinka, men jag tror det passar bättre antingen mer mer sån skinka eller typ grovriven/strimlad skinka. Jag vill nog känna lite mer skinkbitar när jag tuggar i muffinsen.
 
 
Muffins med ost och skinka 12st
 
280 g vetemjöl
1 msk bakpulver
½ kryddmått salt
Svartpeppar
100 g skinka
140 g cheddarost, grovt riven
2 st ägg
2,5 dl mjölk
6 msk olja eller 85 g smält, svalnat smör
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda dom torra ingredienserna, skinkan och 100 g av osten i en bunke.
3. Vispa äggen lätt, rör sedan ner mjölk och olja/smör.
4. Rör sedan ner mjölblandningen till allt har blandats väl.
5. Fördela smeten i 12 st stora muffinsformar.
6. Strö över resten av osten på muffinsarna innan du gräddar dom i ugnen i ca 20 minuter.
 
Äts gärna lite halvvarma. Går utmärkt att frysa in och sedan tina i micron.

RSS 2.0