Jordgubbscheesecake med passionsfrukt på kladdkakebotten

I lördags hade vi grillkväll hemma hos min storebror och eftersom jag är den baktokiga i familjen så valde jag såklart att stå för efterrätten. Låg vaken mitt i natten och kom på den perfekta efterrätten, nämligen frozen cheesecake! Passar som bra såhär på sommaren med något svalt i magen. Dessutom hör ju jordgubbar sommaren till, så jag letade fram ett recept med jordgubbar och cheesecake och hittade den här underbart goda kakan! Alla tyckte den var jättegod! Och det märktes eftersom att den tog slut! Så den här blir det definitivt att bjuda på fler gånger.
(Ursäkta kvallan på bilderna, hade inget annat än mobilen till hands.)
 

Jordgubbscheesecake med passionsfrukt på kladdkakebotten 10-12 bitar
 
Kladdkakebotten
2 st ägg
2 dl socker
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
100 g smält smör eller margarin
 
1. Smörj och bröa en springform (en form med löstagbar kant) ca 24cm i diameter.
2. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Vispa snabbt ihop ägg och socker.
4. Rör ner mjöl, kakao och vaniljsocker.
5. Tillsätt sist smöret och rör till en jämn smet.
6. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 12 minuter.
7. Låt kakan svalna helt. Ta inte ur kakan ur formen!
 
Cheesecakefyllningen
5 st passionsfrukter
200 g rumsvarm philadelphiaost (eller annan cream cheese)
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 st äggulor
3 dl vispgrädde
2 dl mixade jordgubbar
 
1. Dela passionsfrukterna och gröp ur dom. Mixa dem och sila genom en sil så man blir av med kärnorna.
2. Mixa jordgubbarna.
3. Vispa grädden hårt.
4. Vispa ost, socker och vaniljsocker.
5. Rör ner ett ägg i taget. Rör sedan ner passionsfruktssaften och jordgubbsmoset.
6. Vänd sist försiktigt ner grädden, lite i taget.
7. Häll smeten över den kalla kladdkakebotten. Plasta in och frys i minst 4 timmar, gärna över natten.
 
Garnering
Färska jordgubbar
 
Ta fram cheesecaken 20 minuter innan servering. Skiva jordgubbarna över kakan. Ta bort kanten på formen, skär en bit och njut!
 
 
 

RSS 2.0