Microkladdkaka

Får ni helt plötsligt besök och gärna vill bjuda på något gott, men inser att frysen ekar tom? Eller blir ni bara akut sugen på något gott och chokladigt? Då har jag lösningen! Jag kan garantera att (förutsatt att allt finns hemma) från det ni tänker tanken tills ni har stoppat första tuggan i munnen har det gått max 15 minuter! Det här är så barnsligt enkelt att göra och den blir nästan lika god som en "riktig" kladdkaka.
 

Microkladdkaka
 
100 g smör/margarin, smält
2 st ägg
2,5 dl socker
1,5 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
2,5 msk kakao
 
1. Rör ihop alla ingredienser.
2. Häll det i en microtålig form, gärna i glas.
3. Sätt in i micron i 5 minuter på högsta effekt.
 
Klart!
 
Servera gärna glass eller vispad grädde till. Finns inte det hemma kanske man har ett paket med vanilj/marsansås hemma man kan vispa ihop. Annars går den ju att äta som den är!

Banankaka

Här har det inte hänt mycket senaste halvåret. Har varit både lat och faktiskt levt lite hälsosamme vissa delar av detta halvår, så jag har inte bakat särskilt mycket. Ingenting nytt i alla fall. Men jag har haft några recept på lager så nu hade jag tänkt dela med mig av några. Och vi börjar med en klassiker.
 

Banankaka
 
2 st ägg
4 dl socker
6 dl mjöl
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
4 st normalstora bananer, mosade
200 g smör/margarin, smält
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa en långpanna.
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Rör ner dom mosade bananerna.
5. Tillsätt dom torra ingredienserna och blanda sist ner det smälta smöret.
6. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
 
Glasyr
 
75 g smör/margarin, smält
3 dl florsocker
1 st äggula
½ tsk vaniljsocker
 
Rör ihop alla ingredienser till en slät smet, använd gärna elvisp för att slippa klumpar.
När kakan har kallnat brer man på glasyren.
Garnera med kokos eller strössel.

RSS 2.0