Chokladcupcakes

Här kommer äntligen första receptet! Det här är ett jättegott och enkelt recept med chokladbitar i. Fick det av en kompis för säkert ett år sen, och det är oftast dom jag bakar när jag gör cupcakes. Bilderna jag lägger ut är gamla bilder på tidigare bakverk, eftersom jag inte har bakat något på ett tag. Har fortfarande en massa i frysen sen ljuspartyt jag hade dagen innan jag for utomlands. Men här kommer alltså recept och bilder på Chokladcupcakes.

Choklad-Cupcake

100 g margarin
2,5 dl socker
2 ägg
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl (man kan ta lite mindre, dom blir ganska kompakta)
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
100 g blockchoklad, mörk eller ljus beroende på smak

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner det i äggsockret.
4. Tillsätt det smälta margarinet och mjölk och vispa till en jämn smet.
5. Rör ner den hackade chokladen. Gör ganska stora bitar, det blir godare så.
6. Fyll muffinsformarna till 2/3. Använd gärna en muffinplåt där du sätter ner muffinformarna. Det gör att muffinsen växer på höjden, i stället för på bredden.
7. Grädda i ca 15min. Prova med en sticka för säkerhets skull.

Låt muffinsarna svalna, gärna på galler. Har man bråttom kan man ställa ut dom om det är kallt eller ställa dom i frysen en stund, men bara så pass att dom blir rumsvarma. Är dom för varma när man breder ut frostningen blir den för mjuk och rinner ut.
Vill man kan man naturligtvis ha mer än 100g blockchoklad.

Frosting

200 g Philadelphiaost eller annan Cream Cheese
50 g margarin
2 msk vaniljsocker
Ca 1paket florsocker
Ev karamellfärg

Nu finns det två sätt att göra frostingen på. Antingen smälter man margarinet, eller så gör man inte det. Gör man inte det ska det vara rumsvarmt.

1a. Smält margarinet, och låt det svalna. Ställ det en kort stund i frysen om du har bråttom, men låt det inte stelna. Vill du ha färgad frostning droppar du några droppar karamellfärg i margarinet.
1b. Vispa upp det rumsvarma margarinet.
2. Tillsätt sedan creamcheese och vispa.
3. Vispa ner vanlijsockret och en del av florsockret.
4. Tillsätt sedan florsocker eftersom tills man får önskad konsistens. Den ska vara ganska hård, den får ju inte rinna ut över hela kaka.
Använd gärna elvisp, annars har den lätt för att bli småklumpig.
Tänk även på att om du smälter margarinet behöver du mer florsocker. Och ju mer florsocker du använder, ju sötare blir frostingen.

När frostningen är klar är det upp till fantasin att göra sitt. Har man dålig fantasi är det ju bara att smeta på frostingen med en slickepott eller lilleman. Vill man göra det lite mer "proffsigt" kan man använda en sprits.
Har man ingen sprits kan man göra en själv. Fyll en platspåse med frostingen och klipp av hörnet.

Nu är det alltså till sist dags för garneringen. Om man nu vill garnera dom förståss. Men jag brukar vilja göra det, och till det använder jag lite av varje. Lättast är ju att använda strössel, för det har man ju oftast hemma. Vill inte strösslet fastna ordentligt är det bara att trycka fast det lite lätt i frostingen. Annat man kan ha på är godis, nötter och frukt. Är man riktigt duktig kan man göra små figurer av marsipan, mandelmassa eller sockerpasta. Det finns även att köpa sockerfigurer på vissa affärer om man inte vill göra egna. Jag har inte sett några själv än, men en kompis hade sett att dom hade Disneyfigurer på Coop. Sen om man är till England eller USA så finns det ju allt möjligt att välja på där. Man kan även hitta och beställa på internet.

Nu kommer till sist några bilder på chokladcupcakes jag har bakat.


Mina två första verk.


Minimarshmallows och stjärnor.


Minimashmallows och bokstäver.


Grön och blå frosting med en Tobleronegodis på.


Det var vad jag hade för nu. Men jag lovar, det dröjer inte så länge innan det kommer mer recept och fler bilder.

Kommentarer
Postat av: britta

Oooh , så kul med en bakblogg ! Här kommer jag läsa ;D;D

2008-09-22 @ 20:25:45
URL: http://intesnabbast.blogg.se/
Postat av: Lotta

Men va kul! Jag lovar att komma med nya recept snart!

2008-09-23 @ 18:52:35
URL: http://lottabakar.blogg.se/
Postat av: Anonym

Vilken härlig blogg, den här ska jag följa :)

Men jag undrar, finns det blå karamellfärg? tänkte hur du fick till den blåa frostingen?

2008-10-22 @ 18:52:54
Postat av: Lotta

Ja, det finns att köpa blå karamellfärg på affärn. Vad kul att du hittat hit och tycker om bloggen!

2008-10-24 @ 22:10:30
URL: http://idol2008.wordpress.com
Postat av: Sandra

Wow! Vad allt ser gott ut! Nu har du en trogen läsare. Verkligen jättefint. Ska genast prova krämbullarna.

2009-02-15 @ 21:39:45
Postat av: Jocke

Hur många CupCakes blir detta ? Fin blogg !

2010-02-06 @ 11:34:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0