Citronfrosting

Citronfrosting

200 g cream cheese eller philadelphia ost
50 g rumsvarmt margarin
ca 1 paket florsocker
1 citron

1. Vispa ihop cream cheese och margarin.
2. Riv skalet från citronen och blanda ner det i ostblandningen.
3. Dela citronen och pressa ur all saft. Vispa ner hälften i ostblandningen.
4. Vispa ner florsocker så frostingen får rätt konsistens. Den ska inte vara rinnig, men inte heller för hård.
5. Smaka av. Vill du ha mer citronsmak, tillsätt mer citronsaft. Glöm inte att ju mer citronsaft man tillsätter, detso mer florsocker måste man ha.

Nu är det bara att bre eller spritsa ut frostingen på ditt bakverk. Garnera gärna med strössel, godis eller vad du nu känner för. Jag tycker det är kul då garneringen visar lite om vad frostingen eller bakverket smakar. Har du citronfrosting kanske du vill göra små citroner av marsipan/mandelmassa/sockerpasta. Det är bara fantasin som sätter stopp för vad du kan ha på och inte.


Kommentarer
Postat av: Katharina

Hej Lotta:)

Man blir verkligen fika sugen när man kikar in till dig, du verkar ha bakat mycket godsaker. Men det kanske inte blir lika mycket baka nu när du har blivit faster:)

Jag hittade en sida med söta muffinsformar och tänkte på dig, kanske något att kika på..

http://www.lyckasmedmat.se/index.php?cPath=63



Ha det gott och lycka till med dina bak

Kram Katharina (din gulliga mammas vän)

2009-10-14 @ 23:13:08
URL: http://www.kathshome.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0