Kokosmums

En på jobbet började prata om hemmagjorda mumsmums för ett dag sen, och då blev jag sugen på att baka det. Hemma hos oss så har dom kallats för "dojndojn", då en kompis till min lillebror kallade dom så. Och konsistensen förklaras bäst som just dojniga.

Kokosmums

4,5 dl socker
1 dl florsocker
1 st äggvita
1,5 dl kallt vatten
1,5 msk gelatinpulver
1,5 dl kokhett vatten

Garnering

5 dl kokosflingor
2 msk kakao

Gör så här:

1. Blanda socker, florsocker, äggvita och kallt vatten i en stor skål.
2. Rör ut gelatinpulvret i det varma vattnet, var noga med att det löst sig helt.
3. Vispa ihop allt och fortsätt vispa i 30 minuter.
4. Blanda ihop garneringen.
5. Strö ut nästan hälften av garneringen i en liten långpanna, ca 20x30cm.
6. Häll ut smeten och strö garnering på smeten. Spara lite av garneringen till senare.
7. Ställ kallt tills allt har stelnat.
8. Skär i bitar. Doppa kanterna i resten av garneringen.

Ät, njut och tänkt på dojnet!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0