Mjukpepparkaka

Mjukpepparkaka

2 st ägg
2 dl socker
100 g margarin
1,5 dl gräddfil
3 dl mjöl
2 tsk kanel
1,5 tsk ingefära
1,5 tsk nejlika
1 tsk kardemumma
1 tsk bikarbonat
Ev 0,5-1 dl lingonsylt

Tips! Vill du göra det enklare byter du ut kanel, ingefära, nejlika och kardemumma mot 2 msk färdigblandad pepparkakskrydda.

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält margarinet.
3. Pensla en bröa en sockerkaksform. Använd kokos istället för ströbröd för en lite saftigare kaka.
4. Vispa ägg och socker pösigt.
5. Blanda ner gräddfilet och ev lingonsylten.
6. Blanda alla torra ingredienser och vispa försiktigt ner det.
7. Rör sist ner margarinet
8. Fyll formen och grädda i mitten av ugnen ca 50 minuter.
9. Låt svalna några minuter i formen innan ni vänder den upp och ner på en tallrik eller ett fat.

Trackback
RSS 2.0