Sockerpasta
Här kommer receptet på den sockerpasta jag brukar använda mig av för att både täcka tårtor med men även för att dekorera dom. Har hittat receptet på den här tjejens blogg.
Sockerpasta
1 msk gelatinpulver
4 msk kallt vatten
1 msk olja
1,5 dl vit sirap
1-2 pkt florsocker
Ev. karamellfärg
Ev. smakarom
1. Blanda gelatinpulver och kallt vatten i en skål. Låt värmas över vattenbad tills gelatinet smält.
2. Rör ner olja, sirap och ev karamellfärg och smakarom, blanda tills allt smält.
3. Häll florsocker i en köksassistent eller annan skål.
4. Häll ner gelatinblandningen och starta assistenten (eller knåda för hand/med slev).
5. Tillsätt flocksocker eftersom tills ni får en ganska fast, men lite klibbig deg.
6. Plasta in degen ordentligt och sätt i en burk med lufttätt lock.
Låt gärna degen få vila några dagar innan ni använder den.
Gör inte degen för hård, ni kommer behöva en hel del florsocker då den ska knådas till och kavlas ut vid användning.
Kan sparas i en månad i lufttät burk.
Sockerpasta
1 msk gelatinpulver
4 msk kallt vatten
1 msk olja
1,5 dl vit sirap
1-2 pkt florsocker
Ev. karamellfärg
Ev. smakarom
1. Blanda gelatinpulver och kallt vatten i en skål. Låt värmas över vattenbad tills gelatinet smält.
2. Rör ner olja, sirap och ev karamellfärg och smakarom, blanda tills allt smält.
3. Häll florsocker i en köksassistent eller annan skål.
4. Häll ner gelatinblandningen och starta assistenten (eller knåda för hand/med slev).
5. Tillsätt flocksocker eftersom tills ni får en ganska fast, men lite klibbig deg.
6. Plasta in degen ordentligt och sätt i en burk med lufttätt lock.
Låt gärna degen få vila några dagar innan ni använder den.
Gör inte degen för hård, ni kommer behöva en hel del florsocker då den ska knådas till och kavlas ut vid användning.
Kan sparas i en månad i lufttät burk.
Kommentarer
Postat av: mira
va med i min recept tävling :)
Trackback