Hallonmousse

Vill ni ha en tårtfyllning som inte är så söt passar det utmärkt med hallonmousse, speciellt om ni vill ha en variation på mosade hallon med grädde eller rent av hallonsylt.
Då jag gjorde den här moussen lät jag den stå över natten i kylen, men då var moussen så hård att jag var tvungen att spä ut den med mjölk för att kunna bre den på tårtbotten. Antingen låter man den bara stå några timmar i kylen innan man använder den eller så minskar man på mängden gelatinblad, vet inte vilket som fungerar bäst.
 
Hallonmousse
 
4 st gelatinblad
225 g hallon
0,5 dl socker
1 msk vatten
3 dl grädde
 
1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
2. Lägg halon, vatten och socker i en kastrull. Koka upp och låt det sen småputtra några minuter.
3. Använd en fin sil för att passera hallonen, man gör så för att bli av med kärnorna.
4. Krama ur gelatinbladen och blanda ner dom i hallonsåsen tills dom smält. Låt sedan hallonsåsen svalna.
5. Vispa grädden och rör sedan ner den avsvalnade hallonsåsen. Låt stå i kylen några timmar innan den används i tårtan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0