Mandelmaräng

När farmor fyllde år för drygt ett år sen så hade en av besökarna med sig dessa mandelmaränger. Supergoda verkligen! Det blir som en sorts macron fast större och inte lika slät. Hon hade delat varje kaka i halvor, men man kan ju i stället klicka ut mindre smet så får man runda kakor.
 
 
Mandelmaräng ca 40 st
 
4 st äggvitor
5 dl florsocker
200 g mandelmjöl (eller oskållad sötmandel du maler själv)
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa vitorna till ett riktigt hårt skum.
3. Blanda ihop florsocker och mandelmjölet. Vänd sedan försiktigt ner det i äggviteskumet.
4. Klicka ut ca teskeds- till dessertskedsstora klickar på plåt med bakplåtspapper. Bred ut dom lite med skeden.
5. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
6. Vill du ha halvmåneformade kakor delar du dom på mitten så fort du tagit ut dom från ugnen.
 
Fyllning
 
2 dl florsocker
100 g rumsvarmt smör
4 tsk vaniljsocker
2 st äggulor
 
1. Vispa upp smöret.
2. Tillsätt äggulorna och vispa snabbt ihop.
3. Vispa ner flor- och vaniljsockret till en slät smet.
4. Bred på en halva och lägg nästa på.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0