Äppelpaj

I onsdags gjorde jag en helt vanlig smulpaj med äpplen i och sen bjöd jag ner mig och mina föräldrar på kaffe, fikat stod vi för! Och tänk, den var så god att vi klämde i oss nästan hela pajen!
 
 
Smuläppelpaj
 
1 dl mjöl
1,5 dl havregryn
0,5 dl socker
100 g rumsvarmt margarin
3 st äpplen
1-2 msk socker (till äpplena)
2 tsk potatismjöl
 
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala, kärna ur och hacka äpplena till lagom stora bitar. Lägg i en ugnsfast form och strö lite socker och potatismjöl över. Blanda ihop.
3. Knåda ihop margarin, mjöl, havregryn och socker i en skål. Smula sedan detta över äpplena.
4. Grädda i ca 20 minuter, eller tills pajen fått färg.
 
Serveras ljummen tillsammans med vispad grädde, glass, vaniljsås eller varför inte råkräm.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0