Baktillbehör

En hel hylla fylld med formar, strössel, mandelmassa och sockerpasta.

Kryddstället är inte mycket till kryddställ. Strössel, karamellfärg och smakessenser tar största platsen. Även en penna att skriva på sockerpasta finns här.

Här är mina nyaste muffinsformar. Dom prickiga och dom med vita blommor på köpte jag på Lagerhaus i måndags. Dom med cupcakes på är även dom köpta på Lagerhaus, men för några veckor sen. Kalasformen fick jag av mamma då hon hade varit i Umeå.
I formhyllan har jag även 4st schabloner som inte syns. Ja, jag tror då det var allt. Och det räcker och blir över, flera gånger om.
Sockerkaksmuffins med kardemumma
Igår fick jag ett ryck och ville baka några muffins. Hade nämligen i måndags kikat i några bakböcker på stan och såg en sockerkaka med kardemumma i. Så jag tänkte jag skulle pröva det, jag älskar ju kardemumma! Och så köpte jag även nya muffinsformar i måndags, så då fick jag ju användning av dom också.
Sockerkaka med kardemumma ca: 15st
2 st ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kardemumma
1 dl mjölk
100 g smält margarin
1. Sätt ugnen på 200-225 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda ner alla torra ingredienser.
4. Smält margarinet och blanda med mjölken. Vispa sen ihop det tills smeten är slät.
5. Häll upp i en smörad och bröad sockerkaksform eller fyll muffinsformar till hälften.
Tips: Tänk på att sockerkakssmet sväller mycket, så fyll inte muffinsformarna till mer än hälften, annars riskerar du enorma muffins eller att dom rinner över.
Tänk även på att sockerkassmet är väldigt lös, så gör ni muffins så borde ni antingen använda en muffinsplåt eller dubbla muffinsformar. Eller så tar ni lite mer mjöl och lite mindre mjölk i smeten.
