Råkräm

Här kommer recept på en sjukt god vaniljkräm som kallas för råkräm. Den passar utmärkt till fruktiga desserter! Som till till exempel äppelpaj som ni ser på bilden här.
 
 
Råkräm
 
2 st äggulor
0,5-1 dl socker (beror på hur söt ni vill ha den)
1 st vaniljstång
3 dl grädde
 
1. Sätt äggulor och socker i en bunke.
2. Dela och skrapa ur vaniljstången, tillsätt fröna i äggen och sockret. Vispa ihop allt så det blir lite fluffigt.
3. Vispa grädden ganska hårt.
4. Rör eller vispa försiktigt ihop allt i en skål. Klart!

Äppelpaj

I onsdags gjorde jag en helt vanlig smulpaj med äpplen i och sen bjöd jag ner mig och mina föräldrar på kaffe, fikat stod vi för! Och tänk, den var så god att vi klämde i oss nästan hela pajen!
 
 
Smuläppelpaj
 
1 dl mjöl
1,5 dl havregryn
0,5 dl socker
100 g rumsvarmt margarin
3 st äpplen
1-2 msk socker (till äpplena)
2 tsk potatismjöl
 
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skala, kärna ur och hacka äpplena till lagom stora bitar. Lägg i en ugnsfast form och strö lite socker och potatismjöl över. Blanda ihop.
3. Knåda ihop margarin, mjöl, havregryn och socker i en skål. Smula sedan detta över äpplena.
4. Grädda i ca 20 minuter, eller tills pajen fått färg.
 
Serveras ljummen tillsammans med vispad grädde, glass, vaniljsås eller varför inte råkräm.

RSS 2.0