Banan- och vaniljfrosting

Till dessa bananmuffins provade jag även göra en bananfrosting. Hittade på receptet själv, och det blev faktiskt riktigt gott! Tror det är första gången jag gör något för egen maskin, och inte följer ett recept.

Banan- och vaniljfrosting

50 g rumsvarmt margarin
50 g cream cheese
1/2 banan
1/2 tsk vaniljsocker
ca 3 dl florsocker

1. Vispa margarin och ost fluffigt.
2. Blanda florsocker och vaniljsocker och vispa ner det.
3. Mosa bananen och vispa ner även den.

Smaka av. Vill du ha mer banansmak, använd en hel banan. Vill du ha mer vaniljsmak, ta 1 tsk i stället för en halv. Man kan inte heller riktigt säga exakt hur mycket florsocker man ska ha, men det märker man ju. Vissa vill ha ganska lös frosting, andra hård. Det är du och florsockret som bestämmer.

Bananmuffins med kanelglasyr

Har länge tänkt hälsa på hos mina "gamla" arbetskamrater, och det blev idag. Ville inte komma tomhänt, och samtidigt ville jag prova göra något nytt, och då blev det bananmuffins. Har inte smakat dom själv än, men dom på jobbet tyckte om dom. Jag har även gjort om lite i receptet eller vad man ska säga. I originalreceptet skulle man vispa ägg, mjölk och margarin först, sen tillsätta dom torra ingredienserna, men eftersom det är en sockerkakssmet, så tror jag inte att man behöver det.





Bananmuffins med kanelglasyr  ca: 15st

2 st ägg
1,5 dl socker
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
150 g smält margarin
1 dl mjölk
2 små bananer

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Tillsätt mjölken och rör ihop.
4. Vispa sen försiktigt ner alla torra ingredienser.
5. Rör sen ner margarinet.
6. Mosa bananerna och rör ner dom i smeten.
7. Fyll muffinsformarna 1/2-3/4. Grädda i ca: 15-20 minuter
8. Låt svalna, helst på galler.


Glasyr

50 g cream cheese
2 msk rumsvarmt margarin
1 krm kanel
90 g florsocker

1. Vispa osten (cream cheese) och margarinet fluffigt.
2. Vispa ner kanel och florsocker. Blir glasyren för lös vispar man bara ner lite mer florsocker.
3. Klicka eller spritsa ut glasyren på muffinsarna. Dekoreras med vad man vill, om man vill.



Citronfrosting

Citronfrosting

200 g cream cheese eller philadelphia ost
50 g rumsvarmt margarin
ca 1 paket florsocker
1 citron

1. Vispa ihop cream cheese och margarin.
2. Riv skalet från citronen och blanda ner det i ostblandningen.
3. Dela citronen och pressa ur all saft. Vispa ner hälften i ostblandningen.
4. Vispa ner florsocker så frostingen får rätt konsistens. Den ska inte vara rinnig, men inte heller för hård.
5. Smaka av. Vill du ha mer citronsmak, tillsätt mer citronsaft. Glöm inte att ju mer citronsaft man tillsätter, detso mer florsocker måste man ha.

Nu är det bara att bre eller spritsa ut frostingen på ditt bakverk. Garnera gärna med strössel, godis eller vad du nu känner för. Jag tycker det är kul då garneringen visar lite om vad frostingen eller bakverket smakar. Har du citronfrosting kanske du vill göra små citroner av marsipan/mandelmassa/sockerpasta. Det är bara fantasin som sätter stopp för vad du kan ha på och inte.


Filbulla

Filbullan görs egentligen i en långpanna, men man kan naturligtvis göra den i muffinsformat också. Gör man den i långpanna får det inte vara så stor, min är 38x28 cm. Gör man muffins så blir en sats ca 40 st.

Filbulla

200 g margarin
4 dl socker
6 dl filmjölk
2 tsk vaniljsocker
3 tsk bikarbonat
1-1,2 l mjöl
Pärlsocker

1. Sätt ugnen på 200-225 grader.
2. Smöra och bröa långpannan.
3. Smält margarinet.
4. Vispa ihop socker och filmjölk. Häll sedan i margarinet och rör ihop.
5. Blanda ihop de torra ingredienserna och vispa sedan ihop allt till en trög smet.
6. Häll/bred ut smeten i långpannan. Strö pärlsocker över den innan gräddning.
7. Grädda i mitten av ugnen. Har tyvärr inte skrivit upp hur länge den ska gräddas, men ca 20 minuter tror jag. Men den ska bli gyllenbrun på, och så är det ju bara att provsticka i den.


Filbulla i långpanna. Skär upp den i lagom stora bullängder.


Filbulla i cupcakesformat. Här med citronfrosting på. Recept på det kommer snart.

Norrfjärdensfika

I fredags var det min tur att bjuda på fika efter blåset. Jag hade egentligen tänkt göra kladdmuffins, men då M och S såg att jag skulle ha fika så blev då så glada, nu skulle dom få smaka mina goda cupcakes igen. Just det. Så det var bara att tänka om och baka cupcakes då, det är ju det jag är "känd" för.

Strax innan kl 10 på fredag fm så började jag baka. Kl 17 var jag klar, med ett avbrott på ca 1½ timme. Då hade jag gjort 80 cupcakes! Eller 68 st, men 12 av dom var helt vanliga muffins, utan glasyr. Det blev stressigt i slutet, för jag skulle ju hinna äta och diska, sen bära ner två plåtar och fagotten innan jag skulle fara. Men jag hann. Tyvärr så var det inte så många som kom, så jag fick ju dra med mig hem nästan allt. Vi var säkert 10-15 pers mindre än vad vi brukar vara. Nåja, mer till mig och mina nära istället.



Det blev bruna muffins och filbulla med citronfrosting. Recept på filbulla och citronfrosting kommer.



Dom bruna muffinsen dekorerade jag med vita runda chokladbitar och hjärtströssel.


Dom som inte rymdes i plåten tog jag själv, här dekorerade med mininon-stops/minismarties.


Som ni säkert förstår var köket ett stort kaos efter storbaket.


RSS 2.0