Red velvet cake

När jag och min storebror hade våran bakkväll bakade vi två sorters icke-svenskt fika, nämligen macarones och red velvet cake. Och denna red velvet cake var så sjukt god! Och det tyckte även våran familj som fick smaka på den. Och nu kommer äntligen receptet!



Red Velvet Cake

250 g vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
113 g osaltat smör
300 g strösocker (ca 3 ½ dl)
2 stora ägg
2 msk kakao
1 tsk rent vaniljextrakt
2,3 dl filmjölk eller naturell yoghurt
2 msk röd karamellfärg
1 tsk vitvinäger, destillerad
1 tsk bikarbonat

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vill ni göra det besvärligt så smörar ni två runda formar och klipper till ett bakplåtspapper lika stort som botten och lägger i. Annars smörar ni och bröar som när ni gör en vanlig sockerkaka (det gjorde vi, den ska ju ändå täckas med frosting sedan).
3. Blanda mjöl, salt, bakpulver och kakao i en skål.
4. Vispa smöret mjukt med en elvisp en annan skål.
5. Häll i sockret och vispa det lätt och luftigt.
6. Tillsätt äggen ett i taget och vispa noga mellan varje gång.
7. Blanda filmjölk, karamellfärgen och vaniljextraktet och häll ner i smeten.
8. Vispa sedan ner dom torra ingredienserna.
9. Blanda vinägern och bikarbonaten för sig, låt det fräsa och blanda sedan snabbt ner det i smeten.
10. Häll smeten i formen/formarna och grädda i mitten av ugnen, ca 20-25 minuter om du använder två formar, ca 30-40 minuter om du använder en form. Prova med en provsticka eller tandpetare om den är färdiggräddad.
11. Låt kakan vila i formen ca 10 minuter innan man själper upp den på ett galler. Låt svalna.
12. Vill man kan man sedan ställa den i frysen i en timme, det är lite lättare att bre på frostingen då den är kall.

Frosting

3 ½ dl vispgrädde
250 g Philadelphia
200 g mascapone ost
3/4 tsk rent vaniljsextrakt
2,3 dl florsocker
Kokos till garnering

Gör så här:

1. Vispa ostarna fluffigt.
2. Tillsätt sedan vaniljextraktet och florsockret och vispa till en slät smet.
3. Vispa grädden i en annan skål.
4. Rör ner lite av den vispade grädden i ostsmeten lite i taget.
5. Är den för lös för att smetas på kakan, låt den stå i kylen en stund.



Nu är det dags att smeta in hela kakan med frostingen. Använde du dig av två formar till kakan delar du varje kaka på mitten, du får då 4 bottnar. Använde du bara en form delar du den i 3 eller 4 bottnar. Det finns speciella tårtbottensdelare som är jätteenkla att använda. Vi Delade våran kaka i 3 delar.
Nu är det bara att börja fylla och täcka kakan. Glöm inte att strö kokos över den innan servering.


Sjukt gott, men väldigt mäktigt!

Kommentarer
Postat av: Emelie - mamman som älskar vitt

Men gud så gott!!! Den måste jag testa någonting :)

Ha en fin söndag.

2011-03-20 @ 15:44:14
URL: http://njutensmula.se
Postat av: Pernilla -Bli min jäst

Det ser supersmarrigt ut, jag har aldrig provat red velvet men MÅSTE ju göra det snart :)

2011-03-25 @ 07:04:22
URL: http://bliminjast.blogg.se/
Postat av: Christina

Hej! Jag hittade det här inlägget på en annan blogg som brukar stjäla inlägg från folk. Maila mig om du vill ha adress, vill inte lägga ut den här eftersom det driver trafik.

2011-04-17 @ 16:04:59
URL: http://chokladbloggen.blogg.se/
Postat av: United Minds TV

Hej!



Vi följer din trevliga blogg och har tagit upp den i dagens avsnitt av United Minds TV.



United Minds TV är ett webbteveprogram på Expressen.se som spanar av trender i samtiden. Programledare är Marie Söderqvist, vd på United Minds och krönikör i Expressen. Tidigare har vi diskuterat alltifrån kungahusets webbstrategi till konspirationsteorier och utseendeideal i bloggvärlden.



Avsnittet som inom kort läggs upp på Expressens hemsida handlar om pyssel - i bred mening. Därför är din blogg omnämnd. Håll utkik på http://tv.expressen.se/nyheter/unitedmindstv senare i dag!



Varma hälsningar,

Redaktionen på United Minds TV

2011-05-24 @ 15:54:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0