Christmas Cupcakes

Nu har det stora julbaket börjat. På söndag är det 1 advent, och man måste ju vara lite förberedd. Hittade i somras detta recept, och ni som såg Leilas Jul förra året har kanske sett hon göra dom här. Dom blev jättegoda! Det enda konstiga med receptet var att det står att man ska ha kallt kaffe i, men det står aldrig när man ska ha i det. Och eftersom jag inte är någon kaffedrickare så hoppade jag helt enkelt över det. Men det skulle säkert bli gott med kaffe i också.

Christmas Cupcakes ca: 24 st

3 st ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g margarin
3 tsk pepparkakskrydda
1 dl gräddfil
3,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
1 nypa salt
100 g mörk choklad
(ev. 2 msk kallt kaffe)

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
3. Smält margarinet tillsammans med pepparkakskryddan. Rör ner det i äggsmeten.
4. Rör ner gräddfilen.
5. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
6. Bryt den mörka chokladen och smält i ett vattenbad.
7. Rör ner chokladen i smeten. (Och ev. kaffet.)
8. Fyll muffinsformarna till 3/4.
9. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt sedan svalna.

White chocolate frosting

200 g vit choklad
200 g cream cheese

1. Bryt chokladen och smält i ett vattenbad. Låt svalna lite.
2. Vispa chokladen och cream cheesen krämig.
3. Bred frostingen över cupcakesen.

Tips: för att få frostingen lite toppig, "klappa" frostingen med en kniv eller dyl.

Garnera gärna med något juligt: guld- eller silverkulor, rött och grönt strössel, ja, vad ni vill.






Eftersom jag har sockerpasta och mycket karamellfärg hemma gjorde jag två små söta tomtar.
Trackback
RSS 2.0