Pepparkakor

Här kommer ett recept på en av degarna jag och mamma använde oss av i helgens pepparkaksdeg, den degen jag tyckte var lättast att handskas med.

Pepparkaksdeg

425 gr socker
1 dl sirap
1,5 dl vatten
1 msk ingefära
1 msk nejlikor malda
1 msk kanel
1 msk bikarbonat
265 gr marg
9 hg mjöl

1. Koka upp socker, sirap och vatten.
2. Rör sedan ner ingefära, nejlika, kanel och bikarbonat. Rör tills det kallnat.
3. Rör sist ner mjölet.
4. Låt stå kallt över natten.
5. Sätt ugnen på 175-200 grader.
6. Kavla ut med hjälp av mjöl och tryck ut dina pepparkaksfigurer.
7. Grädda tills dom fått rätt färg.


Jag har en masa roliga pepperakaksformar! Kamel, groda, igelgott, hund och flera andra, som ni kanske ser!

Trackback
RSS 2.0