Bountybollar

Har sett att ganska många gör bountybollar nu, men det är inte så konstigt då det är en klassisk julgodis. Ser att det är många som har sirap i sina och ska koka smeten. Dom kanske blir mer kolaaktiga i smaken då, som vanligt bountygodis man köper i affären. Men det finns ett betydligt enklare sätt att göra bountybollar på, och dom är säkert minst lika goda. Kan inte lova att dom är godare för jag har inte smakat bountybollar med sirap i som man kokar, men dessa är riktigt goda ändå!



Bountybollar

200 g kokosflingor
100 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
2 msk grädde
Ca 200 g ljus choklad

1. Blanda ihop allt till en smet. Det går nog enklast att att knåda ihop för hand.
2. Rulla lagom stora kulor och lägg på en bricka med bakplåtspapper. Ställ i frysen, gärna över natten.
3. Hacka chokladen och smält över vattenbad. Vet inte riktigt hur mycket choklad som behövs, men blir det för lite är det ju bara att ställa tillbaka kulorna i frysen tills du har mer choklad till hands.
4. Doppa kulorna i chokladen och lägg på bricka med bakplåtspapper. Ställ kallt, helst i frysen så chokladen stelnar.

Ät och njut! 
Trackback
RSS 2.0