Banankaka

Här har det inte hänt mycket senaste halvåret. Har varit både lat och faktiskt levt lite hälsosamme vissa delar av detta halvår, så jag har inte bakat särskilt mycket. Ingenting nytt i alla fall. Men jag har haft några recept på lager så nu hade jag tänkt dela med mig av några. Och vi börjar med en klassiker.
 

Banankaka
 
2 st ägg
4 dl socker
6 dl mjöl
2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
4 st normalstora bananer, mosade
200 g smör/margarin, smält
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa en långpanna.
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Rör ner dom mosade bananerna.
5. Tillsätt dom torra ingredienserna och blanda sist ner det smälta smöret.
6. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
 
Glasyr
 
75 g smör/margarin, smält
3 dl florsocker
1 st äggula
½ tsk vaniljsocker
 
Rör ihop alla ingredienser till en slät smet, använd gärna elvisp för att slippa klumpar.
När kakan har kallnat brer man på glasyren.
Garnera med kokos eller strössel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0