Wargens nyttiga bröd

Här kommer ännu ett recept på bröd, men denna gång ett lite nyttigare alternativ. Att baka bröd med fil/yoghurt gör att det får en speciell och helt underbart god smak samtidigt som det blir lite extra saftigt trots att det är ett grovt bröd! Hittade detta recept på en träningsblogg jag följer och när jag sökte vidare för att hitta ursprungsreceptet så hamnade jag på Ida Wargs blogg, därav namnet på brödet. Och här kommer det!
 
 
Wargens nyttiga bröd
 
2 dl havregryn
5 dl dinkelmjöl (fullkorn)
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
2 tsk bikarbonat
1 nypa salt
3 msk honung
4 dl yoghurt/fil/kvarg
1 rivet äpple
Ev pumpafrön
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Klä en brödform med bakplåtspapper.
3. Rör ihop alla torra ingredienser.
4. Grovriv äpplet och tillsätt det.
5. Tillsätt honung och yoghurt och rör ihop allt till en deg.
6. Kleta ut den i brödformen. Vill man kan man garnera brödet med pumpafrön.
7. Grädda i mitten av ugnen 45-60 minuter.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0