Knäckande god paj

I söndags då brorsdottern hade sitt 5-års kalas hade hennes mamma bakat en jättegod paj, så jag tog receptet av henne och delar det även med er! I receptet ska man ha äpplen, men hon hade använt sig av ananas, vilket blev jättegott! Man kan säkert använda sig av lite vad man vill, päron och banan går säkert bra det också.
 
 
Knäckande god paj
 
150 g smör
2 dl råsocker
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl grädde
3 dl havregryn
1,5 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
600 g ananas eller äpple (skalade, urkärnade och skivade)
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smöra en pajform och lägg sedan frukten i botten på formen.
3. Smält smöret tillsammans med råsocker, sirap och grädde och ta sedan av kastrullen från plattan.
4. Rör ner övriga ingredienser och fördela sedan smeten jämt över frukten.
5. Grädda i mitten av ugnen i 20-30 min, kakan ska bli gyllenbrun.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0