Morotskladdkaka

Här kommer ett recept för dig som både älskar kladdkaka och morotskaka! Tänk att man kan hitta på allt möjligt med kladdkakor! Ska absolut testa denna fler gånger, men då blir det att göra den i en springform. Nu blev det i en aluminiumform eftersom jag skulle ta den med, men jag tror att formen gjorde så att kakan blev gräddad fortare i kanterna än i mitten. Men riktigt smarrig ändå!
 
 
Morotskladdkaka
 
150 g smält smör
3 st ägg
1,5 dl socker
1 dl ljust muscovadosocker
2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
1 krm ingefära
1 krm salt
120 g rivna morötter, urkramade (ca 150 g oskalade)
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra en springform och bröa ev med kokos om du vill.
3. Rör ihop ägg, socker och muscovadosocker.
4. Blanda ner de torra ingredienserna.
5. Tillsätt sist smör och morötter och rör till en jämn smet.
6. Häll i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig eller ogräddad i mitten.
 
Frosting
 
200 g philadelphiaost
50 g kallt smör
1 dl florsocker
0,5 tsk vaniljsocker
Ev skal från en liten citron
 
1. Nyp ihop smör och florsocker.
2. Tillsätt philadephiaosten, vaniljsockret och citronskal och vispa med en elvisp till en slät smet.
3. Servera frostingen vid sidan om kakan eller bre det över kakan när den har svalnat.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0