Saffranskladdkaka
För två helger sedan då vi var hem till min mamma och pappa på besök så bjöd dom på god älgfilégryta och till efterrätt gjorde jag denna saffranskladdkaka, hur kladdig och god som helst alltså!

Saffranskladdkaka
150g smör
1 påse saffran
3 st ägg
2 dl socker
0,5 krm salt
1 3/4 dl mjöl
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smörj och bröa en springform, ca 24 cm i diameter.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Rör ner saffranet först, därefter äggen. Rör, vispa inte!
5. Rör ner alla övriga ingredienser till en slät smet.
6. Häll upp i formen och grädda mitt i ugnen ca 22-25 minuter, beroende på hur kladdig kaka du vill ha.
7. Pudra ev flosocker över vid servering. Serveras med vispad grädde eller glass.

Ett tips är att grädda den lite mindre tid om du låter den svalna i kylskåp, den tar ihop lite mer då men kommer ändå vara kladdig. Vill du äta den direkt rekommenderar jag den högre tiden för att inte äta rinnig smet.
Kommentarer
Trackback