Juldammsugare

Hittade det här receptet av en slump, och jag blev helt såld! Var bara tvungen att prova på det! Och sidan jag hittade receptet på blev direkt en ny favorit! Kika in på Marias Cupcakes och dreggla er bort!Juldammsugare

1 sats mjukpepparkaka
150 g rumsvarmt smör
500 g röd marsipan
200 g vit choklad


Tips! Hittar du inte röd marsipan färger du enkelt vanlig marsipan med röd karamellfärg.

1. Färga marsipanen om du inte har färdig röd marsipan redan.
2. Smula sönder mjukpepparkakan.
3. Knåda ihop kakan med smöret för hand.
4. Kavla ut en bit av marsipanen på ett bakplåtspapper, då slipper du använda florsocker eller potatismjöl vid kavlingen. Kavla en avlång, tunn remsa.
5. Skär till långsidan närmast dig och kortsidorna.
6. Ta en bit av smeten och rulla till en korv, lika lång som marsipanbiten. Lägg korven på marsipanen och rulla försiktigt ihop, ta gärna hjälp av bakplåtspappret. Skär av marsipanen så du får en rak fin kant. Rulla försiktigt så tar marsipanen ihop. Lägg på en bricka med bakplåtspapper.
7. Gör likadant med resten av marsipanen och smeten. Ställ sedan kallt en timme.
8. När rullarna har fått stelna till sig tar du fram dom och skär dom i lagom stora bitar. Tycker du att dom blir för tjocka kan du försiktigt rulla dom litegrann så dom blir längre och smalare.
9. Smält chokladen över vattenbad. Doppa sedan dammsugeändarna i chokladen och lägg på en bricka eller plåt med bakplåtspapper. Låt sedan stå kallt tills chokladen har stelnat ordentligt.

Tips! Räcker inte marsipanen till all smet? Rulla bollar av överbliven smet och ställ i frysen tills dom blivit helt frusna. Doppa dom sedan i choklad. Dekorera eventuellt med lite strössel, men gör det boll för boll, chokladen stelnar fort! Ställ på bricka med bakplåtspapper och frys.

Trackback
RSS 2.0